Lite bra saker o de

Toppen just nu


Tjejerna på jobbet (de flesta) som gör det okej att faktiskt jobba

Julgalan 06 som snart äger rum som vi har sett fram emot länge nu

Melody Clubs senaste album, högsta volym på bussen tack

Första advent på söndag, mysigt! (Snö behövs dock för att höja mysfaktorn)

Min nya Dior foundation, bästa jag haft. Verkligen värd pengarna!

Sist men definitivt inte minst, min Mattias <3


I dag är min sista dag som deltidare. I morgon är det december vilket betyder upp till heltid. Men det gör inte så mycket, mer pengar men fortfarande samma schema där jag är ledig 5 dagar i rad varanann vecka. Jobbar bara längre dagar. Och det är ju schysst! (Säger jag nu, är nog inte alltför kul att nästan alltid jobba elva timmars pass..)

Nåväl. Dags att göra sig redo för jobbet.


Etikett

With you..
I can let my hair down,
I can say anything crazy,
I know you'll catch me
right before I hit the ground.
With nothing but a t-shirt on,
I never felt so beautiful,
Baby as I do now,
Now that I'm with you


Världens finaste

Louise och Fredagen

Så var det fredag igen. Känns som jag nyligen skrev ett inlägg där det var måndag igen. Visst är det skönt med fredag... Men jag har jobbat öppning till stänging och är lagom trött. Så det var direkt hem till boningen, snart blir det chips och dipp, Cosmopolitan, Vecko Revyn och lite TV, sen blir det sovdags för i morgon är det jobb igen. Men i morgon efter jobbet blir det dock trevligheter när jag, Kim, Therese och Maarit ska ut och käka på Söder, dricka alkohol, snacka skit och bli runda under fötterna. Efter det borde jag åka hem och sova med tanke på att det är jobb på söndag också men förmodligen blir det utgång och jag har laddat upp med bakispillrena Revigör, haha! Spännande.

Jag säger som M sa innan han drog i väg till Spanjorerna - Jag längtar till nästa lördag! (L)


Nej, nu lockar chipsen och mina tidningar.

Det här går fetbort

Den har dagen kan dra åt helvete. När fan ska skiten vara över? Jag vet inte hur mycket mer jag orkar. Jag vill bara fly, till en mer fridfull plats än denna just nu. Så denna dag slänger vi i papperskorgen - Om det ändå vore så lätt.

Tur att det finns vissa människor som i alla fall kan lysa upp på något sätt. <3

Det trevligaste idag var att öppna lönespecifikationen och se att  jag fick 12500:- i lön efter skatt.

5 days to go

Yttligare en helg har passerat. Känns som att veckorna går så fort. Nu är det dock måndag igen och man sitter och väntar på helgen. Nu jobbar jag ju visserligen denna helg vilket är mindre kul med tanke på att det är löningshelg och den lönen alla kommer julhandla för, vilket betyder kaos på jobbet. Men det är oftast skönt när det är mycket folk, när man är sysselsatt. Sen så kommer ju en härlig lön på tio tusen på fredag! Det känns ju inte helt fel liksom. Har dock redan slösat 2500:- med tanke på att jag köpte den nya jackan (som för övrigt inte blev brun utan mossgrön- men jag nöjd). Och helgen blir inte som de brukar se ut, min sötnos åker utomlands så inge mys blir det minsann. Men då ska jag passa på att gå ut och äta med ett par vänner och sådär...sånt som inte händer alltför ofta. Så får man längta lite efter honom :)

Min tredje lediga dag och jobbar inte förrens torsdag. Lite halvskönt sådär! Så idag ska jag göra något som inte heller händer alltför ofta- åka hem till min älskade syster Tess och hennes Daniel. Snacka, umgås och äta lite middag. Imorgon bör jag träna också... händer inte heller ofta nu för tiden! Sen så står det lite övningskörning på veckans schema också.

Helgen var helt okej. Fredags blev det lite vin/öl med Kim efter jobbet, och sedan i sällskap av hennes pojkvän. Sen fick jag skjuss och sov hos M. Lördag blev det ännu mer öl och aquatini hos Joanna sen en liten Melles, fyllekäk på donken sen hem till sägen. Igår såg jag Borat med Mattias, Joanna & Eric! Det var det ja...



Nu ska jag städa mitt rum innan mamma slänger ut mig ur huset.

Bara sådär..

Jag vet inte riktigt vad som har hänt med mig, senaste två dagarna har jag fått två ryck. Det första var att gå upp på heltid och det andra var att jag skulle sälja min jacka och köpa en ny. La upp den på blocket i morse och har redan fått fem samtal. Så nu har jag den såld och då ska jag minsann köpa mig en ny, mindre storlek i färgen brun. Man kan ju undra vad mitt nästa ryck blir...hoppas det inte blir för drastiskt bara :p

Sitter här med min kopp te som vanligt och har precis ätit sesamknäcke (bästa!) och ska snart bege mig mot jobbet. Idag och imorgon kvar sen är jag ledig i fem dagar. Så lördag blir det förhoppningsvis lite festligheter, jag sysslar inte så mycket med sånt längre. Känns som det jag gör är att jobba och vara med Mattias. Man får ju faktiskt inte glömma bort allt annat trevligt i livet! Men nästa helg ska jag ut med ett par från jobbet, äta middag och dricka lite vin. Helgen efter det är det julshow med hela jobbet vilket jag tror kommer bli himla kul - att festa med dom. Efter det kanske man får bege sig hem till M:s nya lgt, för då har han flyttat. Känns som alla bara flyttar och samlar på sig mer o mer vuxenpoäng. Men jag samlar också på mitt lite smått genom att jag ska börja betala min telefonräkning själv, börjar med heltid och ställer mig i bostadskö. Haha, gud vad jag känner mig vuxen. Inte.


Nej nu ska jag till jobbet och träffa mina favvotjejer Therese och Kim!


Tjing!


14/11

God afton

Jag brukarinte vanligtvis bli speciellt trött - men idag är jag det. Ser fram emot att krypa ner under täcket och drömma mig bort i en god sömn.

Idag har jag gjort det jag hela tiden har tänkt att jag verkligen inte skulle. Jag fick ett ryck och bad om heltid. Fick heltiden och sekunden efter skrev jag på papper och nu är jag anställd på 100%. Jag hoppas mitt schema kommer se likadant ut bara att jag jobbar hela dagarna istället. För då är jag fortf. ledig 5 dagar i rad varannan vecka! Lönen blir ju snäppet bättre också...cirkus 18000:- i månaden nu, så det kan ju vara värt det, helt klart! Tror inte det blir så stor skillnad från nu schemamessigt, faktiskt.

Det var allt! En bild från min nya fina kamera får bloggen på köpet också :)



13/11

Igår var det den 12:e november - min födelsedag. Skoja inte vilken skillnad det är att fylla år nu för tiden. Kändes som vilken dag som helst, dock med lite tårta och presenter. Just åldern känns ingenting. 19 år är en rätt värdelös ålder, men samtidigt skönt att komma ifrån 18. Jag jobbade till fyra igår, sen var det hem till middag med ena familjen och i present där blev det en blå iPod 4gb, den är så söt så. Idag ska det firas lite hemma hos pappa och eftersom det enda jag önskat mig är en digitalkamera så känns det rätt givet vad jag får. Av sötnosen M fick jag smycken... <3

Förstår inte hur jävla komplicerat det kan vara att få in lite låtar i iPoden? iTunes hit o dit, sladdar, program lalala. Kan man inte bara få dra in låtarna som gamla vanliga mp3 spelare, mycket lättare. Nu tror jag dock att jag har lyckats få in i alla fall cirkus 200 låtar. Får se om det fungerar...

För övrigt så har jag lite små ångest över att jag inte har tränat sen jag började jobba. Måste kolla upp om det går att frysa kortet osv och köpa ett på SATS istället. Genom jobbet kostar det 150:- i månaden o på det gymet är ju det ingenting...Måste komma igång igen.

Sen så längtar jag efter min lön. Jag har aldrig fått en lön över tio tusen förut... Hur ska jag kunna hålla i dom? Måste verkligen försöka nu.

Nu tror jag att jag ska bege mig ut på en powerwalk om iPoden har gett med sig och vandra med musiken och filosofera. Sen ska jag som sagt hem till pappa. Ska bli trevligt, har saknat min pärla!


7 november

Efter en viss "tävling" idag har jag märkt vilket starkt behov jag har efter en sak. Visst vill jag inte förlora, men samtidigt vill jag inte plåga mig själv. Gud vad jag tycker om dig!

Igår va jag tillbaka på jobbet efter 8 dagar. Det var typ tråkigare än någonsin. Har funderat på mitt jobb och i början verkade det mesta perfekt- faktiskt. Nu efter cirkus en månad har man ju insett vissa saker, och inte minst vilka värdelösa arbetstider man har. Jag vill ha ett arbete där jag jobbar dagtid, måndag till fredag. Dom jobben är fan omöjliga att hitta. Jag tänker börja kolla runt lite smått, men tänker absolut inte säga upp mig förrens jag har något annat. Livet är inte alltid en dans på rosor. man måste jobba och man ska fan jobba i mååååånga år till. Usch tanken gör mig fan deprimerad alltså.

Jag fick höra en lite sak idag, som stör mig lite smått. Man ska dock inte lita på allt man hör men när det kommer till vissa människor så finns ju vissa misstankar. Jag tror inte på det lilla jag hörde, men jag stör mig på att människor orkar lägga energi på att försöka förstöra, om det nu är så. Det är inget jag märker av... vilket är bra! Om fallet skulle vara så, så kommer det ta mycket för att slå ner det här...

- Så! Jag lever vidare och försöker att inte tänka på det!
(Jag får veta mer än andra tror, konstigt konstigt nog...) Det finns ju bra med falska människor här i världen.

Kör jag vidare som jag gjorde ikväll har jag nog körkort snart btw. Måste bara få in den tråkiga teorin, men sen jävlar. Tut tut!

Imorgon blir det jobb...likaså tors, fre, lör och söndag! GUD VAD KUL.



Efter fyra dagar med dig blir man som bortskämd, dagar utan dig blir liksom... inte mycket :)

En liten sak till nu när jag ändå passar på... Isabel - jag saknar dig och jag älskar dig, tänker på dig varje dag min bästa vän! Så nära men ändå så långt bort....

Veckorna passerar

Långsamt men ändå så man knappt hinner blinka

Trots att jag spenderat mina dagar den här veckan hemma och sjuk så går tiden fort. Dagarna bara flyger förbi, vecka efter vecka och månad efter månad. När man känner att man längtar efter ett spceillt tillfälle känns dock tiden väldigt långsam. Knasigt det. Men det mest knasiga är att tiden varken går fortare eller långsammare någon gång, den går exakt lika hela tiden. Ibland känns det bara mer och ibland mindre.

Jag begav mig ut idag första gången sen i söndags. Trots att jag inte är helt frisk så fick jag nästan panik och åkte och solade, lämnade in fjällisen på kemtvätt och handlade lite småsaker. (Dum som man är.) Nu börjar det sakta men säkert kännas att jag låg i solariet i typ 29 minuter. But that's just me, hatar att vara blek.

Det blir inget jobb förrens nästa vecka, ska vila upp mig helt. Eller om man kan kalla att vila upp sig att gå på lite 20årskalas vet jag ju inte, men vila från jobbet. Inte så trevligt att hosta och snyta sig framför alla kunder. Nästa vecka får jag hoppa in lite också så att det går jämnt ut.

Dags att laga lite mat till mig och mamma. Ikväll ska jag pussas med mannen som har mitt hjärta, Mattias. <3

Puss & Kläm!


November

För ett år sen var jag och mina dåvarande tjejer i full gång med företaget. QuickGuard UF. Vi älskade det, jag älskade det. Jag i princip levde för det och alla våra utekvällar och fikor på Castello. Det va där vi bodde, i projektrummet, på Castello och på Stureplan. Såhär ett år efter kan jag inte göra mer än bara tänka tillbaka på den tiden. För det är en tid som inte finns längre och den kommer inte komma tillbaka. På något sätt tror jag att man tror någonstans i bakhuvudet att det kommer en tid som den igen, och det kanske är därför man inte tänker alltför mycket på hur kul vi faktiskt hade det. Man tänker "jag har det bra nu" och vissa "om inte bättre". Från min egen sida hade jag ett roligare liv då än vad jag har nu, definitvit. Men livet är inte alltid kul. Jag har inte riktigt hunnit med, helt plötsligt tog vi studenten och visst var det en speciellt faktor som gjorde att vi splittrades på ett eller annat sätt men jag tror ändå inte det hade sett liknande ut idag ändå. Det jag märker nu som jag också märker att jag är rädd för är just det jag sa om att tider som varit faktiskt aldrig kommer tillbaka. Det gör mig lite ledsen.

Det var ett lekande liv, och jag tror inte att jag bara talar för mig själv om jag säger att livet lekte mer då än nu. Nu står jag här med ett jobb och har inga riktiga planer om framtiden. Visst tänker jag "jag ska plugga det såsmåningom, jag ska resa dit, jag ska göra ditt och jag ska göra datt". Men så simpelt är det ju faktiskt inte. Ska jag vara helt ärlig så vet jag ingenting om vad jag ska göra. Jag har mitt jobb nu, vet inte hur länge jag blir kvar där men jag vet att det är en trygghet nu när jag faktiskt måste börja betala hemma. - Betala hemma. Jag blev nästan lite irriterad när mamma och jag pratade om det... Men sen kom jag på mig själv. Jag pluggar inte, jag bara jobbar och tjänar massa pengar. Varför skulle jag ta alla dom till endast nöje medans mamma betalar allting hemma åt mig då jag är 19 år? Jag antar att jag inte insett det där med vuxenlivet än... Klat jag inte käner mig speciellt vuxen bara för att jag har tagit studenten och nu jobbar. Det tar nog ett tag att inse det där. Snart sitter man kanske i sin egen lägenhet och betalar sina egna räkningar så det är nog dags att börja öva på att ha lite utgifter redan nu, annars kommer det gå åt helvete för mig sen. Jag ver ju hur jag jobbar när det handlar om pengar. Inte min bästa egenskap det där med ekonomi.

Nu har jag fått skriva av mig lite men jag känner mig dock fortfarande full av tankar. Men nu är det dags för Top Model så det får bli i morgon, ska ta min sista dag hemma innan jag går tillbaka till jobbet. (Om jag nu inte får tillbaka allt snor...) Men just nu känns det som jag är redo på fredag för lite Media Markt.