NU

Like the good old days.

Fast lite bättre. Snart beger vi oss mot älskade 90's. Sista helgen, sen dör klubben. Vi hoppas på Daniel, vi hoppas på goda 08:or. Det kan förhoppningsvis inte bli annat än bra.

På ett sätt har man ju aldrig mått bättre än ikväll, Vi njuter av Barris sista tid som Stockholmsbo. Samtidigt som det cirkulerar små frågetecken i huvudet. Men det kopplar vi bort. It's all about my friends right now! Nu kör vi...

LÄGENHET?

Varje dag går jag in på bostadsförmedlingen och anmäler intresse och kikar runt. Varje dag går jag in på olika fastighetssidor där först i kvarn gäller, men det har inte kommit upp något aktuellt. Jag har bara stått i kö i lite mer än två år, vilket gör att det känns omöjligt att få ngt. Men gud så jag vill! Jag vill flytta, nu. Jag vill bo ensam, ha mitt egna lilla krypin. Så vet du ngt, hör av dig kompis!

Efter jobbet igår blev det en afterwork med Isabel. Även Malin dök upp på Carmen där vi befann oss. Vi får skämmas att det var första gången vi sågs på mer än 1 år. Glömmer man bort hur trevligt det är eller vad är grejen? Förbättring på den fronten kan jag känna. "Issa, Lollo & Malin" -  minnena flödar när vi ses.

Den afterworken ledde i sin tur till en bakfylla imorse. Hur i helvete det går till har jag ingen aning om, med tanke på att det inte var större mängder och att jag dessutom lämnde stället vid tio. Känner mig helt seg ännu. Men det är bara slänga i sig mat och hoppa in i en dusch. Det står dejt på schemat.


-

"It was like shooting a sitting duck,
a little smalltalk, a smile and baby I was stuck.
I still dont know what youve done with me,
a grown-up woman should never fall so easily."

ABBAs
Lay all your love on me är väl för bra hurrni..

another sunday

Då har ännu en helg snart passerat. Nu är det inte många helger kvar innan tanken med den vita månaden kommer. Hela Mars är tanken. När vi väl bestämde detta var jag motiverad och det kändes helt okej. Såhär några veckor senare när det dessutom bara återstår en helg, så känns det inte lika roligt längre. Frågan är ju om jag måste ha en vit månad, bara för att jag har sagt det? Ingen tvingar mig, men det skulle vara toppen för mig. Samtidigt som... En vit månad - ni hör ju. Fyra helger. Det är många helger det.

Denna helg har inte varit vit, snarare röd. Den har handlat mycket om rödvin. Middag, rödvin, fylla, Magnus, huvudvärk, schlager hos Calle med mera. Den ha nog varit så bra den kan om man ser till att mina damer inte varit tillgängliga. 

 

   
 

GÄSP SA JAG

På grund av sömnbrist senaste tiden tänkte jag när jag gick halvt död halvt levande från gymet idag att denna kväll inte skulle bli lång. Jag tänkte sömn, jag tänkte läggdags efter bolibompa ungefär. Ändock sitter man här och sätter på låt efter låt, klickar in på sida efter sida.

Men det är nära nu. Nära till sömn, drömmar och 05.40 när klockan ringer och säger att jag ska hasa mig upp och åka och ta hand om mina pensionärer. Hade det varit måndag hade ångesten spökat. Men nu ser jag nästan fram emot när klockan ringer, för när den gör det denna gång är det fredag. Friday, I love you like gold!

Jag är inte den mest uppbokade personen i helgen. Några jobbar, en befinner sig i Götet och en på andra sidan jordklotet. Men tur som man har finns det åtminstone en person tillänglig som jag föredrar att vara med. Så helgen börjar med middag och vin i mycket uppskattat sällskap.

oskönt

Ännu en märklig upplevesle, dock med mig själv denna gång. Det började med någon slags blixthalsbränna som urartade och gjorde att jag inte ens kunde stå upp, kändes som jag skulle sluta andas och som att lungorna skulle sprängas. Extremt obehagligt. Sådär höll det på fram och tillbaka i ett par timmar, så jag gjorde det jag skulle snabbt på jobbet sen åkte jag hem. Nu har det gått över helt och jag hoppas verkligen inte att jag ska behöva uppleva det där igen. En på jobbet sa att det lät som "akut magkatarr" men jag har ingen aning, vet bara att det var läskigt.

Nu är jag tillbaka i min säng igen med hörlurnarna och datorn. Jag är inte riktigt lika intresserad av de programmen som är på här hemma som de andra i hushållet. Men det är lugnt, om en stund ska jag fly fältet och träffa han som är lite mer intressant.


B som i B och BRUN

Inte nog med det faktumet att dom kom hem, dom kom dessutom hem såhär:Dom där kan jag inte bo med, det förstår väl vem som helst!


DAGENS KAKA

Ringde precis min mor. Hon svarade nyvaket och jag hörde ångesten i hennes röst. Klockan är halvfem på morgonen där borta i paradiset och nu ska dom gå upp för att bege sig hemmåt till minusgrader. I know the feeling! Dom får mer än gärna stanna där för min del. Samtidigt som det känns som att dom åkte igår känner jag att jag har varit ensam ett tag och jag har älskat det. Inte bokstavligen ensam, men haft lägenheten själv. Detta faktum att dom kommer hem imorgon har gjort att jag senaste dagarna anmält mer och mer intresse på lägenheter, blir riktigt arg på att det ska vara så svårt att få sig ett litet jävla krypin. 22 år och inkomst, ge mig en etta bara? Se så?

Jag vet att det är någon som har skrivit om det här med människor som äter på tunnelbanan och dylikt. Jag kan känna att jag håller med då den personen skrev ngt om att att chips på tåget. Efter en syn idag på väg hem från gymet kommer jag fan knappt stoppa in ett tuggummi i käften offentligt. Jag är fortfarande lite smått äcklad av människan som satt och åt hallongrottor mittemot mig. Kaka efter kaka. Han hade en hel plastpåse med kakor. Efter varje kaka torkade han sig runt munnen med sin vante och smulorna hamnade i sin tur på hans jacka och i hans knä. Han åt kakor från Gubbängen till Slussen, då sprang han av och tog tunnelbanan på andra spåret, fortfarande med kakpåsen i handen. Jag lovar att han fortsatte smula på den turen. Jag skämdes nästan över att sitta mittemot den här killen, med tanke på att folk tittade på honom. Jag hoppas ingen trodde att vi var i sällskap. Behåll kakorna hemma, framförallt om du är ensam. Och knubbig.

LÄGESRAPPORT

Städtvång, eftersom att lägenheten inom ett dygn får hem sina ägare.

Ledig efter att ha jobbat helg, tar trots det mig till Farsta för ett cykelpass.

Känner mig otroligt blek och kommer därför efter passet att besöka solariet.

Hungrig, matintagen senaste veckan har varit lite sisådär.

Joanna sitter i detta nu på planet för yttligare en semster i Phuket.

Ångest & panik över tanken att bo med mamma & hennes sambo igen,
vill ha en lägenhet nu. Nu.

Sällskap/sovsällskap 5 av 7 kvällar/nätter.

Slutsats: Halvbittra ting, men det sista väger upp allt, så jag är nöjd.


TJEJER, SKA VI SKITA I BION?

Kvällen i ära blev inte riktigt som planerat. Jag begav mig mot Medis och 54 för att möta upp Joanna & Johanna som var där och åt middag. Fullbokat och trånghet gjorde att jag inte fick sitta vid bordet utan fick sätta mig i baren och vänta på att dom skulle äta upp. Det var inga roliga 15 minuter, där satt jag ensam, med min öl och såg ut som en vilsen liten tjej som  väntade på en dejt som aldrig dök upp ungefär! Tanken var att ta ngt att dricka innan bion, men med diverse alkohol och skvaller kändes inte bio så aktullet längre. Trots betalade biljetter övervägde vi att stanna kvar. Några fler glas och några fler analyser senare kände jag att det var dags för hemgång. And here I am. Nerbäddad och redo för sömn och jobb.M!

En vecka har nog aldrig gått så fort som denna. Nyss var det söndag och allt var som vanligt. Nu är det fredag och jag måste erkänna att jag har haft ett ständigt leende på läpparna hela veckan, framför allt de senaste tre kvällarna & nätterna. Dom har varit speciella, för att inte tala om inatt. Det här kan bli farligt! Men 2009 handlade ju om go with the flow och det är vad jag tänker göra. Känns som man har blivit lite bortskämd med sovsällskap senaste nätterna, vilket gör att tanken av att sova själv inatt gör en lite småbitter. Men ikväll ska jag på bio med mina tjejer, sen är det bara hem och sova för att jobba imorgon.

Sa jag småbitter? Jag är inte småbitter. Jag är inte bitter alls. Jag är glad!  Du gör mig glad!


elated of excitement

Man glömmer nästan bort den här känslan, den här underliga och underbara känslan. Mycket märkligt hur ens vardag kan vändas upp och ned på så kort tid. Leende på läpparna, pirr i magen.


DET ENA LEDER TILL DET ANDRA

Dom har timmarna har jag ju sysslat med något jävligt otippat, men jag klagar inte. Lite spänning har väl ingen tackat nej till. Åtminstone inte jag.

SCHLAGERLÖRDAG

        
     

    

ON AND ON

I detta nu är jag en blandning av bakis, skakis, full och bakis igen. Frågan är hur det kan ta så lång tid att bli människa igen? Vid sju dök jag och Joanna upp på Flemingatan hemma hos Calle och fick pasta med kyckling och godsaker serverat. Vi har kollat på schlager, hejat på Alcazar, spelat fyllejenga, haft smsroulette, ritat tatueringar på varandra och shottat mintu. Inom en timme ska vi entra Lino och dansa till schlager natten lång.

Skål och hälsningar från schlagertrion!

IBLAND GÖR JAG NYTTA

Ja men visst har man varit hurtig idag mina vänner.

Plockat undan och satt på tvätt innan jag gjorde ngt annat när jag gick upp. Jag rökte inte ens innan, den ni. Ångbadat mig och haft lite ansiktsbehandling, fixat naglar och fötter, vikt tvätten, hör och häpna städat mitt rum utan att mor min är hemma och tjatar. Snart är det dags att gå och möta Joanna och Johanna vid bolaget, shoppa snask och tacogrejer, hämta ut mina bruna linser som kommit och sedan ha en trevlig middag. Johanna byts dock senare ut till Balazs. Sen får vi som vanligt se hur kvällen slutar.

 

MATLAT

Det här med en kopp te och en näve ostbågar till middag var väl inte den bästa idén. Nu sitter jag här och ignorerar att min mage kurrar och kurrar lite till. Jag orkar inte ta mig från soffan för att ta något att äta. Därför struntar jag i den stackars magen. Dessutom känns det fel att äta på natten om man inte är onykter av någon anledning.

Men jag blir nog tvungen att hasa mig upp från soffan (där jag för övrigt legat lika länge som en arbetsdag, dvs 8 timmar!) och äta en kiwi. Eller en banan. Eller kanske båda delarna.


"JAG SKA BARA VILA..."

Eftersom att det känns som att jag inte har sovit tillräckligt denna vecka så valde jag att vila lite när jag var hemkommen från jobbet. Förut vilade jag alltid (det kan mina vänner intyga) men nu för tiden händer det faktiskt inte så ofta. Men med tanke på att jag är ledig imorgon tänkte jag att det fick göra det idag, en timme. Men den timmen råkade bli ungefär tre och jag vaknade upp vid nio lite halvt lost, lite dregglig (varför dregglar jag bara när jag "vilar"?) och ont i fötterna. För ett par sekunder kunde jag inte förstå varför jag hade ont i fötterna, men anledningen till det var att jag hämtade ut ett par skor jag beställt idag och när jag provade dom var det precis att dom gick på, lite tighta, så jag tänkte att dom möjligtvis skulle töja sig en aning om jag hade på mig dom lite, men det var ju inte riktigt meningen att sova med dom på i tre timmar! När jag vaknade upp var jag inte sugen på mat, så min middag blev en kopp kanel&äppel te och opassande nog en näve ostbågar.

Imorgon ska jag ha ett minispa här hemma med mig själv, öva att gå i mina nya skor som har en hög vrickafotenfaktor, tvätta och på kvällen får jag förhoppningsvis besök av min sistah. Joanna alltså.


KÄNSLA"Fast vi båda vill, mer än någonting annat, så står det skrivet i pannan att man väcker en ångest när man släcker en annan"

ENSAMHETSLYX

Igår va det jag, musiken, tv:en och baileysen. Ikväll är det jag, musiken, tv:en och baileysen. Jag älskar att vara med mina vänner, men det här med att vardagslyxa ibland med sig själv är inte heller så dumt. Jag har lagat fläskfilé fylld med mozarella, soltorkade tomater och pesto. Avnjutit middagen i min ensamhet, badat och sitter nu här med Anna Ternheim - Terrified ur högtalarna och smuttar baileys caramel. Imorgon slutar jag 15.15 sen är jag ledig i tre dagar så man skulle kunna säga att jag har en anledning att smutta denna godsak.

  

HAR ALLTID VARIT KOMMER ALLTID ATT VARA

 
 

När du blir gammal pappa, då ska jag ta hand om dig som du tog hand om mig här.

UTRYMMENu är det tomt. Nu är det endast jag i två veckor. Det känns underbart. Breda ut mig var och hur mycket jag vill, spela hur hög volym jag vill, kolla på vilket tv-program jag vill, uträtta behov med öppen toalettdörr osv. Tog mig nyss en liten fotorunda här hemma;

1. Vardagsrummet 2. Matplats och del av vardagsrummet 3. Lilla men fina köket 4. Mitt rum (det finns i ärlighetens namn inte mycket mer att fota än min säng och fönster) 5. Mamma & Lasses rum 6. Badrum

RAPPORT

Helgen försvinner lika fort som den kommer. Denna gjorde åtminstone det. Fredagen började hemma hos Johanna med en varsin sallad, rödvin & amarulla, Let's Dance, mannikängande & besök av fröken Barrsveden. Vi hamnade otippat nog på Pans. Blev "uppraggad" av en kille som såg svensk ut men bröt som en turk. Han påstod att han var det också. Och med tanke på hur han försökte ragga upp mig tror jag nog på honom. Utan ett ord tar han min mobil ur min hand, skriver in sitt nummer och ringer sin mobil och säger med den ocharmigaste rösten "Följ med till Solna!". Hans vänner var dock lite normalare och gick att prata med. Efter att ha slösat nog med pengar på drinkar begav vi oss till Whiteroom och festade vidare. Det hade man ju dock kunnat skippa, om man frågar mig. Hemma i säng vid sex snåret, försökte mig på ett blogginlägg som jag verkligen ville skriva men det mina vänner, det gick åt skogen. Lördag var huvudvärkens dag, men även den dag vi hade planerat att gå ut. Denna gång även med Joanna, Barris, Malin & Victor. En trevlig förfest med som i tidgare inlägg nämnt singstar. Efter lite olika åsikter om vart vi skulle gå så struntade Malin i att följa med och Johanna hade redan lämnat oss för ett annat sällskap. Men vi fyra andra hamnade på GK och dansade till stängning. Efter en mycket märklig händelse på donken lämnade vi staden, dock en mindre än när vi åkte in. Väl hemma vet ni ju redan vad jag sysslade med. Fyra timmars sömn sen var jag påväg mot Huddinge igen för att äta frallor och analysera. Jag, Joanna & Johanna lagade en god middag, kollade på The Holiday och den ena efter den andra suckade och pustade. Det var en märklig dag igår, för oss alla. Av någon konstig anledning. Vi skrattade samtidigt som jag tror att alla tre tänkte och fantiserade sönder våra hjärnor i något som inte var skratt & lycka.

I detta nu ligger jag i sängen och lyssnar på Melissa Horn. Jag har inte lyssnat på henne på länge. Sist jag gjorde det grät jag. Grät och grät och grät. Nu kan jag lyssna utan att gråta och det är skönt, för hon är för jävla bra. Hennes låtar är för jävla bra. Och i detta nu njuter jag av tanken att mamma & Lasse åker till Thailand imorgon. Jag nästan kräks av avundsjuka men det ska bli grymt skönt att bo ensam närmaste veckorna. Kom gärna och umgås med mig vettja.


 

TUR ATT MAN KAN ROA SIG SJÄLV SÅHÄR I GRYNINGEN

     

Jag kan inte låta bli att älska den sista bilden.
Tysk brytning: I want to fuck you in the forhead!

Man är ju för rolig!

Dags att göra sig redo för sömn. Jag önskar eder alla en god natt.